Wetsuit kopen; waar let u op bij de aanschaf

De temperaturen om lekker te gaan watersporten komen er weer aan. Als u bijvoorbeeld gaat Wakeboarden of Waterskiƫn dan is een wetsuit kopen een noodzakelijk aspect. Waar gaat u op letten als u een wetsuit gaat kopen? In dit blog nemen we u mee in de belangrijkste aspecten waar u uw keuze op gaat baseren. U kunt het hierin namelijk zo gek maken als u wil en een aantal zaken weten is echt van belang om uiteindelijk het juiste wetsuite te kopen.

Wetsuit kopen dames

Wetsuit kopen voor welk weertype?

 

U kunt een wetsuit kopen die geschikt is om te waterporten als het rond het vriespunt is en daarnaast zijn er ook modellen beschikbaar voor temperaturen rond de 30 graden. Als u het hele seizoen door gaat wakeboarden dan zal u meerdere soorten wetsuits moeten aanschaffen om met elke weertype uit de voeten te kunnen. In de winter dan is een zogenaamde steamer het meeste geschikte wetsuit om te kopen. Dit is een model die van binnen gevoerd is waardoor u toch warm blijft bij lage temperaturen. Daarnaast heeft dit model lange armen en pijpen. Het aanschaffen van Neopreen handschoenen is dan ook een belangrijk onderdeel. Is het zomer en gaan de temperaturen richting die dertig graden dan zal u een heel ander wetsuit kopen. Meest geschikte model hierin is de shorty. Deze heeft korte mouwen en korte pijpen en is geschikt als u met dertig graden lekker de verkoeling op het water gaat zoeken.

Wetsuit kopen; Dames en heren modellen

 

Zoals bij zoveel kleding is bij wetsuits een verschil in de dames en heren modellen. De wetsuit zit strak om het lichaam en daarom is pasvorm een essentieel element. Bij de heren is de reguliere pasvorm van toepassing zoals u die ook bij normale kleding kent. Bij de dames zijn vaak wat extra variabelen van toepassing. De reguliere maatvorming waar vervolgens weer in gedifferentieerd wordt op basis van de borstomvang.

Wetsuit kopen; De bijbehorende accessoires

 

Met alleen een wetsuit kopen bent u er vaak niet. Meestal zullen er ook een aantal accesoires bij aangeschaft moeten worden. Als u bijvoorbeeld gaat zeilen dan zijn waterschoenen een belangrijk onderdeel. Dit om uw voeten te beschermen, maar ook om voldoende grip te hebben in uw zeilboot. Gaat u wakeboarden of waterskiƫn bijvoorbeeld dan is een helm een noodzakelijk onderdeel. Verder kan een zogenaamd Lycra shirt een belangrijk bijbehorende accessoire zijn als u een wetsuit gaat kopen. Neopreen is een materiaal waar niet iedereen goed tegen kan. Huiduitslag kan dan een vervelend gevolg zijn. Een lycra shirt onder uw wetsuit dragen kan dan helpen.