Roofmijt als natuurlijke bestrijder van spint

Bestrijden met roofmijt

Iedereen met groene vingers kent het. De irritante beestjes die je zelf geplante gewassen veranderen in een hoopje mislukte takjes. Spint is en blijft erg vervelend, dat is wat spint doet. Als je een natuurliefhebber bent vind je het vast geen goed idee om die beestjes met gif te gaan bestrijden. Voor bijna elk soort ongedierte is er een natuurlijke bestrijder. Voor spint is dit roofmijt, deze beestjes eten spint namelijk veel in een keer en snel. Roofmijten gebruiken als bestrijding is dus een perfecte biologische manier van bestrijden.

Waarom biologische bestrijding?

Je hoeft geen natuurliefhebber te zijn om veel met planten bezig te zijn. toch is het belangrijk dat wij met zijn allen ons best doen om in een goed schoonmilieu te leven. Bestrijdingsmiddelen met chemische stoffen als ingrediënt  zijn altijd schadelijk voor het milieu. Door te kiezen voor een natuurlijke vorm van ongediertebestrijding zorg je ook gelijk voor een betere en schonere leefomgeving voor mensen , planten en dieren. Planten worden aangetast door kleine (overlast gevende) beestjes. Het is het beste om te kijken of er een biologisch bestrijdingsmiddel is die het kan verhelpen.

Tijd voor een verantwoorde manier

Er wordt al jaren dag in dag uit gebruik gemaakt van slechte middeltjes als bestrijding in plaats van roofmijt. Willen wij alleen dat de beestjes bij de planten uit de buurt moeten gaan. Zonder dat men er bij stilstaat dat de omgeving eromheen er ook last van kan ervaren. Chemische stoffen als bestrijdingsmiddel zijn slecht voor iedereen.

Waar kun je roofmijt vinden?

Roofmijt is de beste oplossing als we het hebben over een biologische bestrijding van spint. Het is echter niet zo dat je deze beestjes kan vinden in je lokale supermarkt. Roofmijt kun je online vinden in webshops. Deze webwinkels zitten vaak vol biologische en ecologische bestrijdingsmiddelen tegen de overlast van ongedierte. Je hoeft dus niet zelf  je oude spijkerbroek aan te doen om roofmijt te gaan vangen. Dus ook voor het bestrijden van andere beestjes dan spint kunt u online de biologisch verantwoorde bestrijdingsmiddelen vinden.