Op zoek naar een leuke vakantie dicht bij huis? Dit zijn de mooiste plekken in Duitsland

Ben jij toe aan een goede vakantie, maar zit een verre reis er niet in? Niet getreurd, dicht bij huis vind je tal van mooie vakantiebestemmingen! Wat denk je bijvoorbeeld van ons buurland: Duitsland? Bij onze Oosterburen zijn er tal van mooie historische steden, mooie rivieren, schilderij waardige natuur landschappen, prachtige kastelen en mooie bergen. Maar waar in Duitsland moet je nu naartoe gaan op vakantie? In dit blog lees je over de mooiste plekken in Duitsland waar je heerlijk je vakantie kunt vieren. 

De Eifel

Op zo’n 300 kilometer van Nederland, in het westen van Duitsland, vind je de Eifel. In dit mooie bosrijke gebied vind je prachtige bergen en rivieren. Vroeger waren er actieve vulkanen in dit gebied, wat nog te zien is aan de Maare (de kratermeren). Als natuurliefhebber kun je in het mooie gebied de Eifel je hart ophalen. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen. Daarnaast kun je in de Eifel verschillende watersporten beoefenen bij de vele rivieren en meren in dit mooie gebied. In dit gebied vind je verder steden en dorpen met prachtige kastelen en burchten. Ook kun je er heerlijk ontspannen in een van de vele kuuroorden of wellnesscentra. 

De Moezel

Naar Duitsland vakantie? Overweeg dan het Moezelgebied! Dit gebied ligt op zo’n 350 kilometer rijden van Utrecht af. Dit gebied staat bekend om haar uitgestrekte wijngaarden en imposante kastelen. Je vindt er idyllische dorpjes en een prachtige vallei. In dit gebied kun je heerlijk fietsen of wandelen langs de mooie heuvels met diverse wijngaarden. Ga je naar de Moezel? Boek dan ook zeker een boottocht over het water. Breng daarnaast een bezoek aan de prachtige vallei die gevuld is met imposante kastelen en mooie burchten. Het kasteel in Cochem mag ook zeker niet op het lijstje ontbreken. 

Rijnland-Palts

Op zo’n vierhonderd kilometer rijden van Utrecht vind je de deelstaat Rijnland-Palts. Dit is het prachtige dal tussen Koblenz en Bingen. Men noemt dit gedeelte van het dal van de Rijn ook wel eens de Romantische Rijn. Dat is niet zo gek, gezien de adembenemende omgeving. Je kunt er cruises maken en overnachten in prachtige riviersteden zoals Boppard en Rüdesheim am Rhein. Deze laatste stad is een ware middeleeuwse stad. In het centrum van de stad vind je prachtige oude vakwerkhuizen, knusse boetiekjes en gezellige terrasjes. Maak een mooie wandeling door Drosselgasse en proef wijn in één van de vele wijnlokalen. Neem de kabelbaan naar boven en wandel door de wijngaarden heen terug naar de stad.