Hoe draag je een overhemd?

Veel mannen willen graag verzorgd voor de dag komen, maar weten niet precies hoe ze een overhemd het beste combineren. Geen zorgen, want in dit blog zetten we precies op een rijtje hoe je dat doet, en welk type overhemden je het beste kunt kiezen. Het ene overhemd is immers het andere niet, en er zit ook een groot verschil in de diverse gelegenheden waar je een overhemd naar kunt dragen.

Hoe draag je een overhemd naar een chique gelegenheid?

Als je naar een bruiloft, een jubileum of een belangrijk zakelijk event gaat moet je natuurlijk netjes voor de dag komen. Kies in dat geval voor een overhemd van een luxe materiaal, zoals twill. Ledub overhemden zijn vaak gemaakt van dit materiaal, dus zeer geschikt voor dit soort evenementen. Het mooie aan twill is dat het ietwat glanst, en niet snel kreukt. Daardoor ziet je look er vanzelf netjes uit. Combineer je luxe overhemd met een stijlvolle pantalon (geen jeans!) en een bijpassend colbert. Of je voor een stropdas of vlinderdas gaat bepaal je natuurlijk zelf, afhankelijk van de gelegenheid. Op het werk is een stropdas vaak prima, maar een vlinderdas heeft net wat meer allure en ziet er feestelijker uit.

Een overhemd voor dagelijks gebruik

Heb je geen feestje op de planning, maar wil je het overhemd juist op dagelijkse basis gaan gebruiken? Combineer hem dan met een mooie jeans (deze mag ook grijs of zwart zijn) en een nette sneaker. Zwarte of witte sneakers staan verrassend goed bij een mooi overhemd. Je maakt er de outfit super casual mee, terwijl je er toch netjes opstaat. Het is daarbij wel belangrijk dat de schoenen super schoon zijn, anders ziet het er alsnog een beetje onverzorgd uit. Wanneer je een overhemd op casual wijze wilt dragen kun je hem gerust over je broek heen dragen. Ga je naar een feestje? Dan moet hij absoluut in je broek, het liefst met een mooie riem erbij om de outfit af te maken. Het verschil zit hem dus in de gelegenheid, en niet zozeer in het type overhemd dat je draagt.

Kies de juiste pasvorm

Of je je Ledub overhemden nu naar je werk, naar een feestje of naar de kroeg wilt dragen, het is belangrijk dat je kiest voor de juiste pasvorm. Doe je dat niet, dan lijkt het alsof je een heel goedkoop overhemd aan hebt, en niet de moeite hebt genomen de juiste te vinden. Gelukkig zijn er overhemden in veel verschillende lengtematen, en is er dus altijd een die precies past bij jouw lichaamsbouw.