Make-up voor de lichte en donkere huid dé tips

Make-up voor iedere huidskleur

Bijna elke vrouw vind het leuk om zichzelf op te maken. of je nu van opvallende make-up houdt of toch liever gaat voor wat neutralere kleuren, opmaken doen we toch wel. Er zijn geen specifieke dingen die je wel en niet moet doen met je make-up. Voor elke huidskleur en zelfs de huidtinten ( maar dat bespaar ik je) zijn er andere regeltjes. In dit blog lees je welke kleuren goed passen bij de verschillende kleuren huid en hoe je het beste make-up combinaties kunt maken voor jouw huidtype. Of je nu juist een heel lichte of een heel donkere huid hebt, voor iedereen zijn er tips die bruikbaar zijn.

Weinig make-up voor iedereen

Hoewel er eindeloos veel make-up merken zijn, is er helaas niet heel veel keuze voor iedere huid. Veel mensen met een heel lichte of juist heel donkere kleur huid kunnen niet de juiste kleuren vinden. Om toch make-up te vinden ben je dan vaak genoodzaakt om online vanuit het buitenland te bestellen. Gelukkig bestaat die mogelijkheid wel en kan iedereen zich mooi opmaken. Make-up gebruiken is leuk, maar je moet ook weten hoe je zorgt voor een goede look. Met een goede basis in de juiste kleur kom in ieder geval al een heel eind.

Make-up voor een heel lichte huid

Wanneer je een zeer lichte huid hebt is het niet heel verstandig om te experimenteren met allerlei felle kleuren. Felle kleuren hebben een té groot contrast met de tint van je huid. Als je graag make-up draagt dan kun je het met een lichte huid maar beter houden op de perzik achtige kleurtjes. De meest fijne ( bijna onzichtbare) kleuren voor op je ogen en lippen doen het op de lichte huid zeer goed. Wil je juist graag opvallen ( bijvoorbeeld tijdens een feest) dan kun je juist gaan voor een diepe kleur. Denk dan aan fel roze lippen, rood of juist donkerblauw. Deze kleuren vallen juist bij de aller lichtste huidskleuren het meest op. kortom blijf bij de zachtroze kleuren voor op een normale dag  en voor bonte kleuren als je wilt opvallen.

Make-up voor een heel donkere huid

Met een donkere huid kun je maar beter bij lichtroze tinten uit de buurt blijven. Voor de donkere huid geldt juist dat je met de meest felle kleuren kunt slagen. Kleuren als paar en oranje kunnen het heel goed doen. De bruine kleurtjes kunnen voor een simpele neutrale look heel mooi zijn. Kies op een normale dag altijd voor een look met een felle kleur op een plek. Voorkom voor een normale look dus dat zowel je ogen als je lippen opvallen. Voor je lippen kun je een heleboel kleuren gebruiken. Let er alleen wel op dat je bij kleuren als roze of rood  een lippotlood gebruikt om de kleur iets donkerder te maken. Wanneer de kleur heel opvallend op je lippen zit kan het soms de lijnen van je lippen doen verdwijnen. De meeste kleuren vallen heel mooi op de donkere huid. de lichtroze tinten kunnen echter beter geen deel uitmaken van je make-up collectie. Wil je opvallen gebruik dan een felle kleur op je lippen en je ogen.