Kamadoe Joe: de barbecue voor gepassioneerde buitengrillers

Blote voeten in het gras. Bruine huid, lichte haren, ijsblokjes in je drankje. Een stralende zon door je gordijnen vanaf het moment dat je wakker wordt. Buiten stappen in je korte broek en geen vlaagje wind voelen. Dat is zomer. Maar vooral – niet boven hete pannen alleen in de keuken staan. Gewoon met zijn allen lekker buiten gaan zitten en voor de eerste keer de barbecue aansteken. Maar voor het echte zomergevoel neemt u geen gewone barbecue – dan neemt u een Kamado Joe.

Het verhaal van Kamado Joe

Vanaf het begin af aan zoekt Kamado Joe al naar oplossingen voor de kleine moeilijkheden van het grillen. In de relaxte, vrolijke sfeer die de zomer met zich meebrengt wil je rustig je gang kunnen gaan zonder je ergens zorgen over hoeven te maken. En als je net bezig bent met iets waar je van geniet, wat het moment helemaal compleet maakt, wil je niet teleurgesteld worden door je gereedschappen.

Dit gebeurde de makers van Kamado Joe grills maar al te vaak. Dus ze gingen op zoek naar een oplossing. Om de ervaring van het grillen makkelijk en simpel, maar vooral nog fijner en leuker te maken. Want zij zien het niet als een alledaagse activiteit, of slechts een manier om koken leuker te maken. De mannen achter Kamado Joe zien grillen als een ervaring – een waar je met Kamado Joe grills het allerbeste uit kan halen.

Het product

De Kamado Joe is een ouderwetse grill, maar met de nieuwste snufjes. De smaak van een ‘echte’ traditionele barbecue, maar met het gemak van de meest moderne grill. De Kamado Joe geeft een rijke, rokerige smaak aan vlees, groente en vis. De lucht stroomt door het keramische onderstuk en komt geventileerd uit de koepel, waarna de houtskool tot leven komt als een rokerige, warme smaak.

Hoe werkt het?

Kamado Joe legt de nadruk op vier fundamentele elementen die de grill-ervaring optimaal maken. De eerste is vuur. De tochtgaten aan de boven- en onderkant maken het makkelijker om de hoeveelheid lucht en daarmee de hitte en grootte van de vlammen te bepalen. Het tweede element is rook: de echte rijke smaak van barbecue. Ook afstand speelt een fundamentele rol: als je vlees of groente te dicht op de vlam ligt zal deze al snel verbranden. Het laatste element is oppervlakte. Kamado Joe maakt verschillende roosters en platen van verschillende materialen, zodat je zelf kan bepalen hoe je grillt.