Coolscupting: veilig en snel van uw probleemgebieden af

Een snel zichtbaar resultaat, precies waar u het hebben wilt, in een non-chirurgische, pijnloze procedure waar uw meteen van herstelt – het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het nieuwe alternatief voor liposuctie, de coolsculpting methode, biedt het u allemaal. Door middel van bevriezing worden vetcellen vernietigd. Zo kunnen de meest voorkomende probleemgebieden snel strakker en slanker worden.

Hoe werkt coolsculpting?

Bij een coolsculpting behandeling wordt gebruik gemaakt van de Cryolipolyse® techniek om vetcellen te bevriezen. Vetcellen zijn veel gevoeliger voor kou dan andere lichaamsweefsels. Ze beginnen al te kristalliseren bij 4 graden Celsius. De bedenkers van de coolsculpting methode hebben de apparatuur ontwikkeld om dit proces heel gericht te kunnen laten plaatsvinden. De methode is hierdoor toepasbaar op vrijwel ieder deel van het lichaam: de buik, een onderkin, love handles, de flanken, de dijbenen. Omdat de behandeling van buitenaf plaatsvindt, in tegenstelling tot bij bijvoorbeeld liposuctie, is er geen voorbereiding of verdoving nodig en kunt u gewoon verdergaan met uw plannen na de behandeling.

De gebruikte techniek is bewezen als werkzaam en goedgekeurd door de FDA. Omdat de behandeling niet operatief gebeurt houdt u er geen littekens aan over en is er geen herstelperiode. Voor gebieden als de buik en benen is er ook een dualsculpting (tweezijdig) apparaat ontwikkeld, waardoor u behandeltijd en dus ook geld kan besparen.

Is coolsculpting veilig?

Er zijn jarenlange onderzoeken en studies gedaan om coolsculpting op het niveau te brengen waar het nu is. Echter zijn natuurlijk niet alle bedrijven even professioneel en gebruiken ze niet allemaal dezelfde methode. Het valt dus zeker aan te raden om van te voren goed te kijken met wie u in zee gaat. Maar in principe is de behandeling, mits goed uitgevoerd, helemaal veilig. Sinds 2007 zijn er al meer dan een miljoen coolsculpting behandelingen uitgevoerd. Ook zijn er diverse klinische studies uitgevoerd door onafhankelijke universiteiten en artsen, waarmee de werking en veiligheid van de coolsculpting methode is bewezen.

Na het zestiende levensjaar worden geen nieuwe vetcellen meer in het lichaam aangemaakt. Bij aankomen en afvallen in de jaren hierna worden de bestaande vetcellen slechts groter en kleiner. Bij coolsculpting worden de vetcellen zelf, en dus niet alleen het volume, aangepakt. Door de koude behandeling sterven de vetcellen af en worden ze via een natuurlijk proces afgebroken en uit het lichaam afgevoerd, namelijk via de urine. Na de coolsculpting behandeling zijn de vetcellen dus echt en permanent weg.