Wat kan Glucosamine voor u betekenen?

Wanneer u last heeft van uw gewrichten of artrose kan Glucosamine u positief helpen. Glucosamine is een stof die door het eigen lichaam wordt aangemaakt. Op oudere leeftijd kan het lichaam dit in mindere mate gaan doen. Hierdoor kunnen lichamelijke ongemakken optreden. Het dagelijks slikken van Glucosamine heeft voor ongeveer 2 op de 3 personen positief resultaat op eerder genoemde klachten. Wereldwijd wordt het product sinds de jaren 90 gebruikt. Waarbij het product in verschillende landen als geneesmiddel wordt aangemerkt. In andere landen wordt het product gezien als een voedingssupplement.

Dosering Glucosamine

Bij Glucosamine is het van groot belang dat de juiste dosering wordt genomen om het gewenste effect te hebben. De dosering die wordt aangeraden is 1500 mg per dag. Glucosamine is te verkrijgen in tabletten en capsules. Het voordeel van capsules is dat ze eenvoudig open gemaakt kunnen worden, waardoor ze opgelost kunnen worden in bijvoorbeeld een drank of water. Ook kan de inhoud van een capsule door yoghurt gemengd worden. Een ander voordeel van capsules bij rechtstreekse inname is dat het sneller wordt opgenomen door het lichaam dan bij het slikken van een tablet.

Wanneer resultaat van het slikken van de capsules of tabletten gemerkt kan worden varieert van persoon tot persoon. Er zijn mensen die al na een week resultaat merken, andere personen merken resultaat na enkele maanden. Het gebruik van Glucosamine kan jaren lang worden gedaan. Er zijn in de jaren dat het product door mensen wordt gebruikt geen noemenswaardige klachten waargenomen.

Wat is het?

Glucosamine bestaat er in 2 vormen, Glucosaminesulfaat en Glucosaminehydrochloride. Glucosaminesulfaat is de meest effectieve vorm gebleken. Het wordt gewonnen uit de schaal van schaaldieren. De meest gebruikte schaaldieren voor het winnen van de stof zijn garnalen en krabben. Zoals eerder beschreven is het een stof die door het lichaam wordt aangemaakt. Maar die op latere leeftijd in mindere mate voorkomt.

Kwaliteit en veiligheid van het product

Het product wordt getest op veiligheid en kwaliteit en moet aan strenge eisen voldoen. De certificeringen die er zijn om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen zijn het GMP en HACCP certificaat. Daarnaast testen bedrijven de zuiverheid van het product zelf ieder jaar. Glucosamine is te combineren met andere voedingssupplementen. Voorbeelden hiervan zijn Chondroitine en MSM.
Wanneer u op dit moment medicijnen gebruikt en in de toekomst of nu Glucosamine wil gaan slikken is het raadzaam om contact op te nemen met uw huisarts. Hij of zij kan u vertellen of er risico’s zijn verbonden aan het slikken van de capsules of tabletten.