Congreslocatie, catering en meer voor congressen!

Congres stress? Geen paniek! 3 Congres tips!

Ik weet de eerste keer dat ik mijn eerste congres mocht organiseren nog erg goed. Ik kwam er al snel achter dat een hoge mate van planvaardigheden uitstekend van pas kwamen. Een goede locatie kan je hierbij helpen, maar dan moet je deze goede locatie nog wel even vinden. Via deze blog help ik jou bij het vinden van deze juiste locatie en natuurlijk bij het organiseren van een knallend congres op een externe locatie. De tips uit deze blog zouden je hoofd iets leger kunnen maken en twijfels wegnemen en ik hoop dan ook dat dit ook geldt voor jou.

Je start is belangrijk

Ben je al begonnen? Of hoe ben je van plan de eerste stappen te zetten? Beide zijn erg belangrijk voor het latere succes. Dit komt omdat een gestructureerde werkwijze ervoor zorgt dat jouw congres een fantastisch succes wordt. Een goed begin met een sterke planning zorgt ervoor dat je duidelijk weet wat je moet gaan doen en in welk tijdsbestek. Dit neemt twijfel weg. Er gaan altijd extra dingen op je pad komen, dus plan deze ook in. Dat zorgt ervoor dat je planning niet bij de kleinste verandering ineens in de soep loopt.

Kies een locatie uit die goed bereikbaar is

Al te vaak hoor ik dat mensen een congreslocatie uitkiezen, omdat deze gewoon mooi is. Onzin natuurlijk. Een goede congreslocatie is functioneel en bovendien goed te bereiken. Kies een locatie uit die dichtbij een station en afrit ligt. kies daarnaast geen locatie uit in Groningen wanneer het grootste gedeelte van je gasten uit Limburg komt.

Catering

De laatste belangrijke fase in het organiseren van een congres (uiteraard zijn er nog veel meer zaken van belang) is de catering. Een goede catering is niet alleen lekker, maar sluit ook perfect aan bij de wensen en behoeftes van je gasten. Niet iedereen mag zomaar alles eten, zo zijn er mensen met een bepaalt dieet of geloof. Hou hier dan ook rekening mee. Een beetje congreslocatie draait zijn of haar hand niet om voor een aangepaste catering.

Succes

Ik wens je enorm veel succes bij het organiseren van jouw volgende evenement en weet zeker dat jouw evenement een knallend succes wordt met de tips uit deze blog. Mocht je toch nog wat vragen hebben, schroom dan niet om deze te stellen in de comment sectie onder deze blog. Tips zijn natuurlijk altijd welkom.