Evenementen locatie voor jouw (thema) evenement!

Jouw thema evenement een succes met deze tips

Ben jij van plan om binnenkort een thema evenement te organiseren op een externe locatie, maar ben je op zoek naar een aantal echt goede tips? Dan heb ik er een aantal goede tips voor je. Alle goede evenementen hebben een aantal dingen gemeen. Ze zijn goed georganiseerd, er worden goede afspraken gemaakt met de gekozen locatie en er is met alle belangrijke zaken rekening gehouden. Om je te helpen een goede start te maken zodat jouw evenement ook een succes wordt geef ik je in deze blog een aantal tips.

Kijk goed naar drukte in de stad

Waarschijnlijk heb jij de datum van je eerstvolgende evenement al rood gearceerd in de agenda staan. Wanneer je op zoek gaat naar een evenementenlocatie is het verstandig om eerst even te kijken naar verschillende feesten in steden waar jij mogelijk je evenement zou willen organiseren. Door een feest kan een stad aardig verstopt raken waardoor je evenement een stuk slechter te bereiken is. Is er een groot feest in de stad waar jij je evenement wilt gaan organiseren? Dan kun je beter een andere dag kiezen of toch gaan voor een andere evenementenlocatie.

Verstuur uitnodigingen op tijd en stuur herinneringen

Om de opkomst van mensen op je evenement te maximaliseren is het verstandig om je uitnodigingen op tijd te versturen. Nu is dat een beetje een open deur, maar zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende herinneringen verstuurt. Herinneringen moet je niet alleen zien als e-mails in de strekking van: ‘let op, u heeft zich ingeschreven…’, herinneringen kunnen namelijk prima een bepaalde hype om je evenement realiseren. Dit door middel van kleine aankondigingen van sprekers en andere zaken die op je evenement zullen verschijnen.

Maak goede afspraken over uitloop

Een evenementenlocatie huur je over het algemeen voor een dagdeel van 4, 8 of 12 uur. Natuurlijk kan het voorkomen dat je evenement uitloopt. Wanneer dit gebeurt is dat natuurlijk niet direct een ramp, maar wel iets om even te bespreken met je gekozen evenementenlocatie. Worden er dan extra kosten in rekening gebracht? Is het überhaupt mogelijk met het oog op de bezetting van de locatie? Vraag ook direct hoeveel tijd zij inschatten dat jouw evenement gaat duren. Evenementenlocaties hebben vaak een bulk aan ervaring en kunnen zonder meer ervoor zorgen dat jouw evenement een succes wordt.

Veel plezier en succes!

Ik hoop dat jij een hoop plezier gaat beleven aan je evenement en met de tips uit deze blog hoop ik dat jij een stapje dichterbij bent bij het organiseren van een top evenement!