Van gezonde maaltijden ga je je beter voelen!

Goed voor jezelf en je dierbaren zorgen. Dat klinkt niet zo moeilijk hé? Je zegt tegen je dierbaren dat je van ze houdt en je neemt met enige regelmaat een cadeautje voor ze mee. Je helpt waar je kan. Maar wist je dat ook gezonde maaltijden een onderdeel zijn van goed voor jezelf en je dierbaren zorgen? Gezonde maaltijden geven je voldoende voedingsstoffen om de dag goed aan te kunnen. Ze zorgen ervoor dat je niet teveel vet, zout en suiker binnen krijgt. Gezonde maaltijden staan eigenlijk aan de basis van een lang en gelukkig, gezond leven.

Gezonde maaltijden kosten veel tijd

Dat is jammer hé, dat het zelf koken van gezonde maaltijden vaak veel tijd kost. Het is niet alleen het koken dat veel tijd kost, maar ook het boodschappen doen voor gezonde maaltijden valt niet mee. Je moet soms naar verschillende winkels om alle ingrediënten te kunnen bemachtigen. En als je, net als ik, in een klein dorp woont, is de kans aanwezig dat je niet eens alles kunt krijgen. En alternatieven worden vaak niet genoemd in recepten. Waardoor je maaltijden al gauw een stuk minder gezond worden.
Gezonde maaltijden

Gezonde maaltijden hoeven niet veel tijd te kosten

Gelukkig kan het ook anders. Je kunt je gezonde maaltijden gewoon online bestellen. En dat is wel zo prettig. Je bestelt voor minimaal een week je maaltijden vooruit. Zo kun je per dag bekijken waar je trek in hebt. Helemaal als je nog wilt gaan sporten of naar een vereniging wilt, is het handig dat je niet nog een uur in de keuken hoeft te staan. Deze maaltijden warm je simpelweg op in de magnetron of oven. Je kunt dan mooi op tijd eten. Een bijkomend voordeel is ook nog dat je maar weinig afwas creëert.

Kant-en-klaar-maaltijden en toch gezonde maaltijden?

Je hoort altijd dat kant-en-klaar-maaltijden niet gezond zijn. Ze bevatten teveel zout, vet en suikers. Maar dat geldt niet voor deze kant-en-klaar-maaltijden. Deze zijn dusdanig uitgebalanceerd dat ze juist hartstikke goed voor je zijn. Gezonde maaltijden hoeven dus niet veel (voorbereidings)tijd te kosten. Via de site kun je ook nog gezonde tussendoortjes en gezonde drankjes bestellen. Zo beperk je de tijd die je in de winkel doorbrengt en krijg je toch voldoende goede voedingsstoffen binnen. Dus zelfs de kant-en-klare drankjes zijn goed voor je. Niet van die suikerbommen die je in de supermarkt kunt vinden. En dat is goed nieuws voor je lijf!