Tijd om een goede werkjas uit te zoeken

Een goede werkjas wordt vaak vergeten. Werkgevers zorgen vaak wel voor goede werkbroeken, mooie blouses en polo’s. Zelfs petjes en helmen zijn vaak via de werkgever verkrijgbaar. Voor een goede jas moet je iets meer moeite doen. Want niet iedereen doet hetzelfde werk en niet iedereen heeft dus dezelfde jas nodig. Dat maakt het “in bulk” bestellen van werkjassen niet handig. Het is belangrijk dat je jas past bij je functie. Werk je de hele dag buiten? Werk je in een koude omgeving? Zit je meest binnen, maar moet je soms even naar buiten? Heb je veel spullen mee te nemen? Allemaal vragen die uiteindelijk bepalen wat jouw ideale werkjas is.
Werkjas

Een werkjas voor in weer en wind

Als je de hele dag buiten werkt, kun je het dus treffen dat het de hele dag regent of hartstikke hard waait. Om dan toch lekker warm (en dus productief) te blijven, is het aanschaffen van de juiste werkjas belangrijk. Je wilt dan een jas die wind- en waterdicht is. Maar wist je dat er zelfs verschillen zijn in de mate van wind- en waterdichtheid? Laat je hierover goed voorlichten voor je een jas aanschaft.

Een werkjas voor in de kou

Werk je in een koelcel of in een groot, koud magazijn? Dan moet je vooral zorgen dat je het niet koud krijgt. Kou is funest, je wordt er extra moe van en je motoriek gaat achteruit. Een goede, warme, gewatteerde werkjas is dan wel van belang. Door je op de juiste manier te kleden (vergeet ook zeker de juiste schoenen en sokken niet), hou je het werk in de kou het langst vol.

Een werkjas voor binnenzitters

Werk je op kantoor? Dan is de kans vrij klein dat je echt een werkjas nodig hebt. Maar bezoek je vanuit je functie met enige regelmaat andere bedrijven, dan is herkenbaarheid wel weer érg belangrijk. Kies dan voor een jas waar je de bedrijfsnaam en het logo op laat borduren of drukken. Je kunt dan toe met een wat goedkopere jas maar je ziet er dan toch representatief uit.

Een werkjas met extra veel ruimte

Voor sommige functies is het handig om een werkjas te hebben waar veel spullen goed in opgeborgen kunnen worden. Bijvoorbeeld als je een timmerman/-vrouw bent of met dieren werkt. Je hebt dan altijd extra ruimte voor hamers, spijkers en je meetlint. Als je met dieren werkt, kun je goed extra snoepjes en poepzakjes meenemen.