Sluit je tuin goed af met een poortdeur

Wanneer je je tuin helemaal in orde hebt gemaakt, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een poortdeur kan je hierbij helpen. Een poortdeur maakt namelijk dat je je tuin goed kunt afsluiten. Hierdoor wordt het ongewenste bezoekers lastiger gemaakt om zomaar even binnen te lopen. Je beschermt op deze manier je eigendommen. Ook als je bijvoorbeeld je fietsen onder een overkapping hebt staan en niet in een schuur, staan ze dankzij een poortdeur toch achter slot en grendel. Maar zo’n poortdeur staat er nou niet direct om bekend dat ‘ie sfeervol is. Zo’n deur kan nog best een stempel drukken op je tuin. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Koop een kant en klare poortdeur

Kant en klare poortdeuren zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Als je slim bent, en dat ben je, kies je een mooie poortdeur van hardhout. Deze deur gaat erg lang mee en kan tegen een stootje. Bijvoorbeeld wanneer je kinderen met het voorwiel van de fiets de deur openen levert dat geen deuken of butsen op. Het is bij het aanschaffen van een kant en klare hardhouten poortdeur wel van belang dat je goed meet. Meten is weten en het scheelt een hoop gedoe. Want je zal net zien dat de deur een paar centimeter te breed is… Zie er dan maar eens een stuk van af te zagen. Dat is, mede dankzij het hardhout, bijna niet te doen.

Maak zelf een poortdeur

Het kan natuurlijk zijn dat je een afwijkende maat deur nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je schutting nét wat breder of smaller is uitgevallen dan je bedacht had. Je kunt dan, met hardhout, prima zelf een deur maken. Je kunt al het hout en de rest van de materialen gewoon online bestellen. Zo heb je maar een zaterdagmiddag nodig om zelf een poortdeur te maken. Dan heb je nog wat unieks ook!

Een poortdeur schilderen

Of je nu een kant en klare deur of een zelf gemaakte deur hebt, je hoeft hardhout eigenlijk niet te behandelen. Maar je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om de deur en de schutting een mooi kleurtje te geven. Wanneer je de schutting en de deur in dezelfde kleur zet, maakt dat dat de deur minder opvalt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de deur in een andere kleur te schilderen of te beitsen. Zo valt de deur juist extra op.