Re-integratie 2e spoor is nog steeds een goede mogelijkheid

Veel mensen hebben vast weleens gehoord van re-integratie 2e spoor. Re-integratie 2e spoor is namelijk een goede manier om weer aan het werk te komen bij een ander bedrijf. Natuurlijk gebeurt dit pas nadat het re-integreren bij uw huidige werkgever niet lukt. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren en u hoeft zich hier dus absoluut niet voor te schamen. Het kan zijn dat u jaren timmerman bent geweest maar wegens rugklachten dit werk niet meer kan doen. Bij dit soort bedrijven zijn er veelal arbeidsintensieve functies. Wanneer u dan last heeft van uw rug kunt u veel van deze functies al niet meer doen. In deze blog zal u meer te weten komen over re-integratie 2e spoor, wanneer dit nodig is, wat u eraan heeft en wat het proces allemaal met zich meebrengt.

Re-integratie 2e spoor: wanneer is het nodig en wat brengt het mee?

Re-integratie 2e spoor is simpelweg nodig als er geen nieuw plekje voor u gevonden kan worden bij uw huidige werkgever. Dus na het eerste spoor gaat u naar re-integratie 2e spoor. In dit tweede spoor wordt u dus geholpen bij het vinden van een nieuwe baan. Er zijn instanties die gespecialiseerd zijn in het vinden van een passende baan voor iemand die door ziekte of andere omstandigheden al een tijd uit de running is. Deze instanties zijn aangesloten bij verschillende bedrijven die ook daadwerkelijk op zoek zijn naar dit soort mensen. Dit heeft als reden dat deze bedrijven erkennen dat personeel uit een re-integratie 2e spoor proces waardevolle vaardigheden bezitten. Deze vaardigheden komen goed van pas in andere bedrijven. Een belangrijke bron van de vaardigheden waarover deze mensen beschikken stamt uit de ervaring. De ervaring zorgt ervoor dat ze verstandiger handelen dan iemand die wellicht een betere opleiding heeft gedaan maar de ervaring gewoon mist.

Wat heeft u eigenlijk aan deze re-integratie?

Op de vraag wat u eigenlijk heeft aan re-integratie 2e spoor is een simpel antwoord: een baan. Als u kan werken dan vind ik dat dit ook moet gebeuren. Als u door wat voor reden dan ook niet meer uw huidige baan kan uitoefenen moet u op zoek naar een nieuwe baan. Dit is dan in veel gevallen niet uw eerste keuze maar het is beter dan niks. Bovendien benadeelt u de werkenden in Nederland als u wel kan werken maar dit niet doet. Met re-integratie 2e spoor kunt u gemakkelijk een nieuwe baan vinden en dus vind ik dat re-integratie 2e spoor in ieder geval een kans verdient.