Waarom ieder huis beveiligingscamera’s zou moeten hebben

Per dag wordt er zo’n 125 keer ingebroken. Beveiligingscamera’s bieden veel voordelen om dit bij u thuis te voorkomen.

De ontwikkeling van beveiligingscamera’s is in de afgelopen jaren hard gegaan. De camera’s beschikken over een hogere resolutie en bieden veelal de mogelijkheid om op afstand live mee te kijken. Door deze technologische ontwikkelingen en de toenemende concurrentie op de markt is de prijs van camera’s ook gedaald.

Kinderen thuis

In een tijd waar beiden ouders vaak fulltime werken komt het nog wel eens voor dat kinderen alleen thuis zijn. Beveiligingscamera’s maken het in dit soort gevallen erg gemakkelijk voor ouders om alles te monitoren. Zijn de kinderen wel op tijd thuis gekomen of zijn er verdachte omstandigheden in of rondom het huis. Via een app of de computer kunnen ouders gemakkelijk meekijken en zo gerust zijn van de veiligheid van de kinderen.

Hulp in huis

Babysitters en schoonmakers worden steeds vaker ingezet in het huishouden. Dit gebeurt vaak wanneer niemand thuis is. Beveiliginscamera’s kunnen in dit soort situaties de uitkomst zijn. Door gebruik te maken van camera’s hoeft er niemand aanwezig te zijn om het werk te monitoren, dit kan  op afstand gedaan worden. Ook bij incidenten in of rondom het huis kan er via de beveiligingscamera’s teruggekeken worden wie de schuldige is. Hierdoor is de oorzaak van die ene gebroken vaas altijd op te sporen.

Inbrekers of vandalisme

Beveiligingscamera’s worden voornamelijk geïnstalleerd om inbraken en vandalisme te voorkomen of op te nemen . Vaak hebben camera’s ook een afschrikkend effect. Wanneer een inbreker ziet dat een huis beschikt over camera bewaking zal deze minder snel geneigd zijn om hier in te breken. De camera’s kunnen in de meeste gevallen via een alarm systeem ook aangesloten worden op het politie netwerk. Bij een inbraak kan in dit geval gelijk de politie gewaarschuwd worden en de kans dat de inbrekers gepakt worden zal hierdoor hoger zijn, ook de schade aan het huis kan beperkt worden.

Beveiligingscamera’s zijn in de afgelopen jaren een stuk toegankelijker geworden. In de meeste gevallen is het niet eens nodig om een  installatie bedrijf in te huren. Veel van de camera’s kunnen zelf geïnstalleerd worden. In de meeste gevallen is het een kwestie van een stekker in de muur steken en aansluiten op het wifi netwerk. Het online aanbod is de afgelopen jaren ook enorm toegenomen, voor iedereen is er dus een toepasselijke camera. Er is geen reden om te besparen op uw veiligheid. Om deze redenen kan ik beveiligingscamera’s aan iedereen aanraden.