Puur natuur genieten met een houtgestookte hottub

Het is uitermate belangrijk dat we af en toe een momentje voor onszelf pakken en ├ęcht genieten. Natuurlijk kunt u dan bijvoorbeeld een dagje naar een spa of sauna, maar dat geeft toch niet dezelfde ontspanning als luxe in de privacy van uw eigen huis. Een sauna of jacuzzi in de tuin kan erg fijn zijn, maar soms ook wel weer gedoe geven of extra kosten voor de elektriciteit. Met een houtgestookte hottub kunt u lekker achterover zitten en ultiem genieten van de warmte – echte ontspanning, puur natuur, en dat in uw eigen achtertuin!

Geschiedenis van de houtgestookte hottub

De houtgestookte hottub begon zich al lang geleden te ontwikkelen in Arctische landen. Zonder gas en elektriciteit hield men zich toentertijd warm door hun baden op te warmen met een vuurtje ernaast of eromheen. Dit primitieve element houdt het hele proces lekker simpel, maar tegelijkertijd ook heel menselijk en instinctief. Natuurlijk is het inmiddels uitgebreid, verkrijgbaar in alle soorten en maten met comfortabele zitplaatsen dan ze vroeger hadden. Maar uiteindelijk gaat het om het vuur, en dit maakt het ontspannen in een houtgestookte hottub de meest pure vorm van ontspanning.

Waarom een houtgestookte hottub?

Met een houtgestookte hottub kunt u lekker ontspannen en houdt u dit in eigen handen. Geen afhankelijkheid van elektriciteit, apparatuur of ingewikkelde knopjes. U kunt hout kopen of het hele proces nog intiemer maken door eerst een fijne boswandeling te maken en zelf hout te verzamelen om te branden. Door lekker buiten bezig te zijn heeft u het eerste stapje naar ontspanning al gemaakt. Daarna kan het vuur voor de houtgestookte hottub zijn werk gaan doen. De geur van het hout, het knisperende geluid tegen de heerlijke stilte van uw rustmomentje en de warmte die het water geeft – een houtgestookte hottub zal alle zorgen van uw schouders afnemen. Directe warmte van vuur heeft vaak een veel fijner effect dan kunstmatige warmte.

Natuurlijk zijn er allerlei soorten en maten zodat u altijd een houtgestookte hottub kunt vinden die perfect past bij uw tuin en wensen. De een wil een hoge rand voor extra privacy, de ander een brede rand om een glas op kwijt te kunnen, en niet iedereen heeft evenveel plek in de tuin over voor het grootste formaat. Maar de basis blijft altijd hetzelfde: puur natuur, een warm vuur en uw ziet al uw zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon (of sneeuw voor het vuur).