Het garanderen van veiligheid op het water

Wanneer je op een locatie werkt waar hulpdiensten niet snel ter plaatse kunnen zijn is het extra belangrijk dat jij en je collega’s weten hoe ze eerste hulp moeten verlenen. Je bent bij een calamiteit op elkaar aangewezen. Bij werk dat verricht wordt op het water is dat ook het geval. Daarbij kan het gaan om werk op een boot of op een offshore locatie. Je moet algemene kennis hebben over hoe je iemand in nood moet helpen. Dat kan een aan water gerelateerde noodsituatie zijn, zoals iemand die in het water is gevallen of een probleem met het schip. Maar ook bij andere situaties ben je op elkaar aangewezen. Je zult dus ook bekend moeten zijn met het bieden van eerste hulp en het bestrijden van brand.

Een gecombineerde herhalingstraining

Refresesher BST/AFF/PSCRB cursus, ofwel de Refresher training Basic Safety, Advanced Fire Fighting en Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats is een training die wordt aangeboden bij G4s. Dat is een herhalingstraining voor mensen die eerder hun BST, AFF en PSCRB succesvol hebben afgerond of in het bezit zijn van een vaarbevoegdheid master. Bij een G4s veiligheids-trainingen wordt deze training gecombineerd aangeboden. Daardoor ben je in vier dagen weer helemaal op de hoogte.

Medical care en first aid op het water

Er is een aparte training voor medische hulp op het water. Deze training bestaat grofweg uit twee onderdelen. Een gedeelte komt overeen met de EHBO cursus die overal in Nederland wordt aangeboden. Als je op een boot zit is deze zorg echter niet altijd genoeg. Het duurt erg lang voor professionele medische hulp ter plaatse is en je zult daarom in staat moeten zijn om een zieke langer te behandelen. Speciaal daarvoor wordt de cursus gecombineerd met medical care.