De cursus werkvoorbereider bij Kente

Bij Kenteq wordt de opleiding werkvoorbereider aangeboden. Het werk van een werkvoorbereider is erg divers. Het gaat over het algemeen over iemand die in de technische sector werkt. Het doel van een werkvoorbereider is om productieprocessen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zoals de naam al doet vermoeden doe je dat voor het proces daadwerkelijk begint. Je moet dus veel kennis hebben over hoe er binnen het bedrijf waar jij werkt geopereerd wordt. Een werkvoorbereider is betrokken bij de optimalisatie van processen.

Het profiel van een werkvoorbereider

Een werkvoorbereider is technisch onderlegd. Je hebt verstand van zaken en hebt kennis over de processen die zich binnen het bedrijf waar je werkt afspelen. De meeste werkvoorbereiders hebben jaren ervaring in de sector waarin ze actief zijn. Deze ervaring is belangrijk voor de optimalisatie. Iemand die bepaald werk zelf heeft gedaan weet waar problemen zich kunnen voordoen. Daardoor ben je beter in staat om obstakels te omzeilen en te voorkomen. Het is de bedoeling dat je van tevoren al kunt inschatten waar moeilijkheden zich kunnen voordoen. Dat betekent dat je over een goed analytisch vermogen moet beschikken. Een werkvoorbereider is een leidinggevende functie. Je bepaalt voor een groot deel hoe een product wordt ontwikkeld. Dat houdt vaak ook in dat je medewerkers op de goede plek zet. Je weet wat de sterke punten van de verschillende personeelsleden zijn. Een goede werkvoorbereider heeft dus niet alleen kennis over het proces zelf, maar ook over de mensen die in een bedrijf werken.

De cursus bij Kenteq

Iedereen met een afgeronde mbo niveau 3 opleiding in een technische specialisatie kan zich aanmelden voor de cursus werkvoorbereider. Deze duurt 27 dagen. Aan het einde van deze periode ben je in staat om processen te optimaliseren. Dat is een functie met veel verantwoordelijkheid. Je bent in staat om de kosten laag te houden en de productietijd laag.